moder.se

"Se, barn äro en HERRENS gåva, livsfrukt en lön."

lördag 27 oktober 2007

Välsignat tillstånd

När 2 blir 3.

Man läser en hel del om det ökade antalet aborter bland tonåringar.Tråkiga nyheter då man som jag anser att livet är värdefullt för född som ofödd och att abort är ett ingrepp som tyvärr framställs som väl enkelt och okomplicerat.

Oplanerad graviditet(utom äktenskapet) var ingen höjdare förr i tiden, uttryck som "råkat i olycka" får väl fungera som hänvisning för hur framtiden kunde arta sig (framförallt) för kvinnan.

Nu för tiden finns argument som används "för ung", för lite pengar", "inget jobb", "dåligt med utbildning" för att hävda varför man inte borde föda sitt barn.
Tja, barn kanske inte alltid kommer vid den mest ideala och optimala tidpunkten i ens liv, men är det verkligen så katastrofalt?Barn utanför äktenskapet är ju inte speciellt uppseendeväckande idag, de ekonomiska förhållande är schyssta (spec. i förhållande till världen i övrigt).

Därför känns det uppfriskande med artiklar som denna "Graviditeten kom som en chock" som visar att en oplanerad graviditet inte behöver vara slutet på ungdomslivet utan kanske för ett nytt liv?

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ett barn är ju ingen förbannelse utan en glädje och det är ju betydligt lättare att föda barn för en ung mamma än för en gammal. När man är ung har man ofta närmare till stöd från vuxna och ekonomin ordnar sig alltid. Vi bor ju inte i något u-land.

28 oktober 2007 kl. 08:37  
Anonymous Anonym sa...

Heder åt Emilie och Andreas ni visar att även unga kan ta ansvar. Lycka till i framtiden! /Krister

28 oktober 2007 kl. 08:41  
Anonymous Anonym sa...

Livet är ju inte förstört för att man får barn! Det är berikat! Hon planerar ju till och med att börja studera nu.

28 oktober 2007 kl. 08:45  
Anonymous Anonym sa...

Det kan vara tufft att veta om man ska göra abort eller inte. Sjukvården ger ju råd men det finns en annan rådgivning också. Ett tips är
www.livlinan.nu

28 oktober 2007 kl. 09:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida