moder.se

"Se, barn äro en HERRENS gåva, livsfrukt en lön."

torsdag 1 november 2007

En baby blir till, hur vi fick barn via ivf

Vi bestämde oss för att försöka bli med barn våren 1998. När det inte skedde av sig självt fick vi göra utredning och behandling.Efter fyra stycken IVF-behandlingar blev vi lyckliga föräldrar till en liten pojke. Sen dess har vi även fått en liten dotter, men hon kom ''den naturliga vägen''. Tre av behandlingarna fick vi betala själva vilket med resor, förlorad arbetsinkomst och hotellnätter kostade över 100 000 kr. Vi rekommenderar ett bra sparande för att klara sådana utgifter.Vi ville inte offra några befruktade ägg

Då vår uppfattning är att livet börjar vid befruktningen (konceptionen) så ville vi som medlemmar i ''Ja till Livet'' inte befrukta många ägg för att sedan kasta överblivna ägg. Vi fick rådet att bara befrukta två i taget. Detta råd är inte realistiskt så efter mycket övervägande bestämde vi oss för att befrukta fler än två. Detta med anledning av att man kan frysa ned befruktade ägg och använda dessa vid ett senare tillfälle.

Första försöket med åtta ägg

Vi fick ut åtta ägg. Alla åtta befruktades den första behandlingen. Av dessa blev enbart två livsdugliga för att sätta tillbaka. Tyvärr gick det inte vägen .

Vi lät befrukta åtta ägg av sexton

Vid andra föröket fick vi ut 16 ägg och lät befrukta åtta. Även denna gång blev enbart två

aktuella att sätta tillbaka - ingen överlevde.

Tredje gången - tolv ägg

Vi använde oss av tolv ägg men denna gång gjordes ingen microinjektion och inget ägg blev ens befruktat.

Fjärde försöket denna gång i Linköping

Fjorton ägg befruktades, två blev livsdugliga och sattes tillbaka. Ett av dessa ägg ledde till att vi sommaren 2005 blev föräldrar till en glad och pigg pojke.


Ge inte upp!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida